Nyheter

Platzer utvecklar ny logistikfastighet till NTEX

Platzer ska uppföra en terminal- och lagerbyggnad i Torslanda om 13 950 kvm åt logistikleverantören NTEX​. Ett 10-årigt hyresavtal med grön bilaga har tecknats. Byggstart planeras till tredje kvartalet 2021​ med inflyttning 1 april 2023. Platzer har totalt cirka 190 000 kvm BTA byggrätt i området.

Platzer startar nu utveckling på fastigheten Syrhåla 3:1, som ligger i Torslanda. På den drygt 45 000 kvm stora marken kommer Platzer uppföra en terminal- och lagerbyggnad om totalt 13 950 kvm åt logistikleverantören NTEX​. Platzer och NTEX har tecknat ett 10-årigt hyresavtal. Hyresavtalet tecknas med grön bilaga* och byggnaden certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Byggstart planeras till tredje kvartalet 2021​ och inflyttning 1 april 2023.

– Vi är otroligt glada att tillsammans med NTEX få utveckla en modern logistikfastighet med fokus på såväl lagring som terminalverksamhet i Sveriges bästa logistikläge. Läget på Hisingen, i nära anslutning till Göteborgs hamn, var utslagsgivande och visar att vi är rätt positionerade med våra markområden för detta och framtida projekt, säger Johan Franzén, affärsområdeschef för industri och logistik på Platzer.

– Vi har länge letat efter möjligheten att flytta både inrikes- och utrikes godsflöden till en gemensam terminal. Nu får vi den möjligheten tillsammans med Platzer, vilket vi är mycket glada för, säger Thomas Ström, vd på NTEX.