Nyheter

Nya bostäder i snabbväxande Borås

AF Projektutveckling utvecklar 100 nya bostäder i stadsdelen Kristineberg i Borås tillsammans med samarbetsparterna Prevelop och Andersson Company.

Den nyligen förvärvade fastigheten ligger nära grönområden, service och kommunikationer. Detaljplanen omfattar 15 700 kvm byggrätt (BTA) i en huskropp på mellan fyra och sju plan med verksamheter i gatuplan.

Kristineberg ligger 1,5 km söder om Borås innerstad och är ett lugnt och väletablerat bostadsområde med skolor, fritidsaktiviteter, handel och resmöjligheter i omedelbar närhet.

Borås har ett strategiskt läge en knapp timme från Göteborg, är knutpunkt för fyra riksvägar och binder ihop tågkommunikationen från flera av storstäderna.

– Staden har en god befolkningstillväxt och en stark ambition att växa ytterligare under de kommande åren. Därför välkomnas fler bostäder, säger Hans Östling, regionchef AF Projektutveckling.

Planerad säljstart för bostadsrättslägenheterna i Kristineberg är hösten 2023 med preliminär byggstart 2024 och inflyttning under 2026.