Nyheter

Bostäder med bonusfamiljer i åtanke

Med bonusfamiljernas behov av yta, många sovrum och flexibilitet i åtanke, har Bricknova projekterat Brf Valsjöskogen i Margretelund utanför Åkersberga Centrum med skog, sjö och skärgård längs knuten. I förening finns tvåbostadshus där varje enhet består av hela åtta rum och kök fördelade på 3 våningsplan.

Enligt SCB bor vart fjärde barn, eller omkring 540 000 barn, tillsammans med en av sina föräldrar. Av de barn som bor ihop med en av sina föräldrar har 215 000, eller 40 procent, minst en bonusförälder. 9 procent av barnen som bor ihop med en av sina föräldrar har två bonusföräldrar och 80% har syskon hos minst en förälder. Då räknas både hel-, halv-, och bonussyskon.

BRF Valsjöskogens tvåbostadshus har designats utifrån de behov som man ser att just bonusfamiljer har idag. Familjer som vissa dagar och veckor är många, vissa veckor färre och där utrymmet överlag sällan räcker till eller är anpassat efter familjekonstellationens behov.

En smart och flexibel planlösning har varit grunden för den arkitektoniska visionen som realiserats i treplanshus med såväl flera sällskapsytor som många sovrum.

Sällskapsytorna finns på varje enskilt våningsplan för att familjen ska kunna dela upp sig när de önskar, större barn med vänner kan få eget utrymme och snacka ostört i allrummet på plan tre, hela familjen kan samlas i det rymliga vardagsrummet på entréplan – och dessutom finns ytterligare ett allrum på plan två, samt en uteplats.

– För oss på Bricknova är det viktigt att vi levererar högkvalitativa bostäder till överkomliga priser. Vi vill skapa hem för alla och genom att bygga hus i BRF form kan vi hålla nere priserna samtidigt som det också är bekvämt för köparna att inte behöva ta allt det ansvar som en fristående villa för med sig, berättar Anna Wallin, Försäljningsansvarig på Bricknova.

BRF Valsjöskogen som består av 17 enheter fördelat på åtta tvåbostadshus och en minivilla. Strax öster om Åkersberga centrum vid det befintliga området Margretelund uppförs detta naturnära bostadsområde med närhet till både bekvämligheter och friluftsliv. På femton minuter nås två av Stockholms mest omtyckta golfklubbar som vintertid även prepareras med skidspår.

– Utöver den bonusfamiljsanpassade planlösningen är läget också väl genomtänkt. Bara tio minuter bort finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Ännu närmare finns förskolor, skolor och livsmedelsbutik med postombud. BRF Valsjöskogen är den perfekta platsen för familjer med behov av stora ytor och en flexibel planlösning, avslutar Anna Wallin, Försäljningsansvarig på Bricknova.

Säljstart för BRF Valsjöskogen är 14 juni 2021.