Nyheter

Säljstart: Alléhusen i Höganäs nya stadsdel Tornlyckan

Nordr fortsätter att utveckla nya bostäder i Höganäs kommun. Vid sidan av två pågående projekt i Viken säljstartas nu projektet Alléhusen i Höganäs nya stadsdel Tornlyckan.

Höganäs kommun, söder om Helsingborg har en vision om att växa och attrahera nya invånare. En viktig pusselbit går via utveckling av nya bostäder.

Nordr utvecklar sedan tidigare radhus och bostadsrätter i Viken i två separata projekt. Nu är det dags för ett tredje. Det nya projektet bär namnet Alléhusen och består av två femvåningshus med sammanlagt 48 lägenheter i varierande storlekar.

Bostäderna byggs i den nya stadsdelen Tornlyckan, intill den blivande Framtidsplatsen, som kommer att bli en ny mötesplats i området. Bokningssidan för projektet öppnar 14 juni och lägenheterna har ett frånpris om 1 250 000 kr med första inflyttning planerad till sommaren 2023.

– Vi ser att Höganäs är en kommun dit många är beredda att flytta och har en fin dialog med kommunen. Alléhusen är ett fint tillskott till Tornlyckan och vi ser ett stort intresse för den här typen av bostäder på marknaden, säger Leif Danielsson, VD för Nordr Sverige. 

Bostäderna i Alléhusen är utformade för att erbjuda maximal funktion och bekvämlighet, med smarta lösningar för varje kvadratmeter, gott om förvaring och balkonger eller uteplatser. Intressenterna kan välja bland en stor variation av olika planlösningar med boytor från 40 till 103 kvadratmeter. I närområdet finns stor matbutik, apotek, busshållplats, skola och förskola. För den naturintresserade ligger havet alldeles i närheten och ett par minuter därifrån finns även Höganäs golfbana.

– Lägenheterna i Alléhusen är fantastiskt fina och vi tror att det finns något för alla – allt ifrån den välplanerade ettan till den stora fyrarummaren. Vi har lagt ned mycket tid på att anpassa lägenheterna till vad som efterfrågas på marknaden. De större lägenheterna har exempelvis en avskild del med master bedroom, eget badrum och rymlig klädkammare, vilket ger en lite mer privat känsla i de delarna av lägenheten, säger Mats Lorentz, ansvarig säljare på Nordr.