Nyheter

Byggstart: Brf Rabarberlunden i Skövde

På den sista tomten i Trädgårdsstadens andra etapp byggstartar nu Peab sitt bostadsprojekt Brf Rabarberlunden. Ett kvarter med 25 stycken familjevänliga radhus med egen lekplats.

Under en Corona-anpassad ceremoni togs det första symboliska spadtaget den 3 juni för bostadsrättsföreningen Rabarberlunden, 25 stycken radhus om 130 kvm.

– Vi har trots dessa tider valt att dela med oss av detta viktiga ögonblick. Så istället för att bjuda in till spadtaget på plats, så har vi filmat så att man kan titta på det hemma i soffan istället, säger Sofia Wramsby, projektledare på Peab Bostad. 

Redan nu pågår arbete på tomten och bostäderna i Brf Rabarberlunden är planerade att stå klara under höst-vinter 2022/23.

Bostäderna är baserade på koncepthuset Villa Vänern, som har vidareutvecklats av Peab under flera års tid. I kvarteret anläggs en lekplats och en liten cykelväg och trädgårdarna är utformade med staket och grindar för en tryggare och säkrare miljö för barnen. Varje radhus har också tillgång till två parkeringsplatser skilda från bostäderna, för en lugnare och säkrare boendemiljö.

I Trädgårdsstaden har det satsats och området har under åren vuxit fram till en familjevänlig stadsdel med en blandning av småskalig bebyggelse. Här finns bland annat skola, flera förskolor och stora lekplatser.