Nyheter

Detaljplanering av HSB:s nya bostadsprojekt i Skellefteå

Planeringen av det kommande bostadsprojektet HSB brf Guldläge i centrala Skellefteå pågår för fullt. Preliminär säljstart är hösten 2021.

Det kommande kvarteret med HSB brf Guldläge ligger i korsningen Södra Järnvägsgatan och Repslagargränd. Här bygger HSB 87 bostadsrättslägenheter om 1-5 rum och kök, fördelade på två flerbostadshus om 5 våningar respektive 12 våningar.

– Vi räknar preliminärt med att kunna säljstarta brf Guldläge under hösten 2021, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr. Att döma av det stora antalet intresseanmälningar till projektet, är det många som skulle vilja bo här.

Just nu pågår detaljplaneringen för fullt och alla detaljer är ännu inte helt klara. HSBs aktuella exteriörbild visar dock redan nu hur husen kommer att se ut, med tegelfasader i olika toner samt träfasader i de inglasade balkongerna.

Det lägre huset får entré mot Södra Järnvägsgatan och det högre mot Repslagargränd. Husen binds samman av en gemensam innergård med lekytor, sittytor, pergola samt ett glasat växthus. I gatuplanet planeras en butikslokal om 66 kvm.