Nyheter

Framtidens friskaste arbetsplatser i nyskapande GreenHaus

Innovativa kontorshuset GreenHaus i Helsingborg fortsätter intressera och locka fler hyresgäster.

– Husets koncept har visat sig vara attraktivt trots den osäkerhet vi alla levt med under pandemin, säger Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund.

GreenHaus är kontorshuset som förkroppsligar framtidens arbetsliv med hållbarhet som bottenplatta och flexibilitet, coworking och hälsa som hörnstenar.

Just medarbetarnas välmående säkerställs genom certifiering enligt WELL, en standard utvecklad av forskare, läkare och arkitekter. Konceptet omfattar luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande. I en WELL-­byggnad ställs extra höga krav på de faktorer som mest påverkar människans hälsa, prestation och välbefinnande.

– Certifieringen väger tungt. Förutom att stödja individens välbefinnande är den också profilerande för hyresgästernas varumärke och konkurrenskraft. WELL ger färre sjukdagar, större kreativitet och ökad produktivitet. Det är tydligt att alla bolag oavsett verksamhet är intresserade av att ta plats i ett hus som prioriterar service, hälsa och välmående, konstaterar Ola Gunnefur, affärsutvecklare på Castellum Region Öresund.

I dagsläget är cirka 62% av de 7 000 kvm kontorsytorna uthyrda på långa kontrakt med Grant Thornton, Bengt Dahlgren Syd AB, Helsingborgs Vårdcentral, Juhlin & Partners, United Spaces och miljöförvaltningen i Helsingborgs stad. Dialoger pågår kring de översta våningarna med fantastisk utsikt över sundet som ännu är tillgängliga.

Störst yta hyrs av coworking-bolaget United Spaces, som etablerar sin första coworking site i Helsingborg med kreativa och flexibla miljöer för såväl enskilda entreprenörer och kreatörer som större företag. Lokalerna i GreenHaus är som skräddarsydda för coworking i alla aspekter och fylls med inspirerande föreläsningar, samlingsytor och fantastisk service.

Bygget av GreenHaus i Oceanhamnen är i full gång. Inflyttning är planerad att synkas med invigningen av den internationella stadsmässan H22 som sker 30 maj 2022.