Nyheter

Säljstart: Öjersjö utanför Göteborg

I Öjersjö strax utanför Göteborg säljstartar HSB Göteborg nu HSB brf Ramselyckan – 81 bostäder fördelade på 16 småskaliga och vackra trähus.

Fyra våningar med arkitektonisk finess och gemenskap mellan husen, där en del av lägenheterna vigs till HSB Dela för att hjälpa unga köpare. Egna solcellsanläggningar producerar el och här kan de som flyttar in ägna sig åt gemensam odling, njuta av närheten till naturen och snabbt ta sig in till både centrala Partille och Göteborg.

Redan innan pandemin var ett faktum värderade bostadsköparna balkonger och ett naturnära läge högt. Under pandemin har efterfrågan på lite större lägenheter utanför städernas centrala områden ökat kraftigt. HSB Göteborgs satsning på brf Ramselyckan i Öjersjö hoppas man ska bli en lyckoträff för alla flyttsugna som värdesätter en lägenhet att trivas i strax utanför stan med det lilla extra vad gäller läge, storlek och känsla.

– Pandemin har snabbat på en trend som kunde skönjas redan för flera år sedan; att människor värderar bostaden och kvaliteten på boendet högre. Det känns fantastiskt att vi redan nu kan erbjuda boenden där vi kan checka av i princip allt som efterfrågas av många av HSB Göteborgs medlemmar och kunder, säger Kristian Isberg,affärsområdeschef Bygg och fastighet på HSB Göteborg.

Bostäder med högt i tak

I brf Ramselyckan byggs 81 nya bostäder – tvåor, treor och fyror med generös takhöjd och stora ljusinsläpp. Alla lägenheter har en egen balkong eller egen uteplats som täcker en hel gavel.

Flera av de större lägenheterna har två balkonger, en på vardera sidan huset i motsatta väderstreck. I det öppna trapphuset med tak kan den som vill ta en kaffe eller stanna till och prata med grannen på vägen ut. Här har HSB Göteborg utökat den uppmärksammade och populära satsningen HSB Dela, med syfte att få in fler unga på bostadsmarknaden. Fem procent av lägenheterna blir HSB Dela-lägenheter och det innebär att HSB går in och delar på köpet tillsammans med en ung bostadsköpare.

Den som uppskattar närhet till naturen har mycket att utforska i omgivningen kring Öjersjö, här finns flera uppskattade naturområden. Runt knuten ligger Stora Kåsjön, intill den finns Knipeflågsbergens naturreservat vilket i sin tur gränsar till Delsjöområdets naturreservat. Skola, förskola, lekplatser, busshållplats, mataffär och golfbana finns i direkt närhet till den blandstad av olika byggnader och upplåtelseformer som nu växer fram i Öjersjö. Totalt blir det drygt 500 nya bostäder i området.

Naturen gör sig påmind i hemmen

Bostäderna har rum i fil, där dörrar och fönster placeras i gånglinjen så att man alltid ser vidare. Det ger en känsla av öppenhet och rymd,och gör att omgivande natur hela tiden gör sig påmind. Alla lägenheterna har en generös rumshöjd på 2,7 meter och lägenheter på översta våningen har öppet upp till nock i kök och vardagsrum. De tvåor som ligger på översta våningen har ett loft, ett extra rum med utblick ned till vardagsrum och kök.

–I brf Ramselyckan har arkitekterna på Okidoki tagit fasta på de vackraste delarna av klassisk trähusbebyggelse och återskapat dem i modern tappning. Ett exempel är träpanelerna på undersidan av balkongerna, en detalj som gör mycket för känslan av det lilla extra. Brf Ramselyckan är byggnader som vi kan vara stolta över och som HSBs medlemmar kan trivas i om 100 – till och med om 150 år, avslutar Kristian Isberg.