Nyheter

Eriksberg får ny skyline

Med Peab Bostads senaste projekt på Eriksberg, får Norra Älvstranden i Göteborg ett nytt landmärke och de boende en utsikt utöver det vanliga. Inte minst från Observatoriet, ett inglasat sällskapsrum på 23:e våningen, som bjuder på en vidsträckt vy åt alla väderstreck.

Förutom ett modernt hem får de 91 hushållen även tillgång till en unik coworking-lokal där den som vill kan arbeta bekvämt och smart på distans.

Den 26 maj startar försäljningen av bostäderna i Brf Celsius på Eriksberg i Göteborg – ett område som under åren har utvecklats till en aktiv och modern stadsdel med bostäder, arbetsplatser och service. Här får boende och verksamma närhet till såväl vatten och natur som centrala Göteborg.

– Vi har varit aktiva i utvecklingen av Eriksberg under många år och kan med glädje se hur området har formats och växt. Vi ser mycket fram emot att utveckla platsen ytterligare och Brf Celsius kommer verkligen bli något speciellt, inte minst på grund av coworking-lokalen och hur byggnaden kommer förändra områdets skyline, säger Johan Brandström, projektledare på Peab Bostad.

Bostadsrättsföreningen Celsius kommer bestå av 91 lägenheter fördelade på 21 bostadsvåningar, gemensamma ytor i markplan och ett inglasat sällskapsrum på taket. Huset bjuder på en stor variation av lägenheter, från mindre enrummare till större lägenheter med fyra rum och kök. Alla med stora fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp.

Husets fasad i ljusgrått tegel binder ihop intrycket med övriga byggnader, samtidigt som det ger ett modernt och vackert uttryck. Byggnadens arkitektoniska gestaltning ger huset en avsmalnande siluett med inskjutna terrasser på olika nivåer, vilket också ger möjlighet till ljusare lägenheter och att ljuset når hela vägen till gaturum och gård.

Förutom övernattningslägenhet och observatoriet på taket, får bostadsrättsinnehavarna tillgång till kvaliteter som cykel- och elbilspool samt en coworking-lokal. För varför äga en bil när man kan dela och nyttja den vid behov? Och varför välja ett större boende för att kunna arbeta hemifrån när det går att jobba smart och bekvämt på distans tillsammans med grannar och med tillgång till kontorsförnödenheter?

Intresset för Brf Celsius är otroligt stort och många har redan anmält sig inför säljpremiären i slutet av maj. Peab Bostad erbjuder då en helt digital hantering, från digitala visningar till digital signering, för den som vill. För den som vill träffas personligen erbjuder Peab bokade möten, anpassade efter rådande situation och myndigheternas rekommendationer.

– Oavsett om det är första bostaden eller inte, är bostadsköp ofta början på något nytt. Det är bland det största man gör i livet och vi vill såklart göra allt vi kan för att underlätta processen för våra kunder, oavsett om de vill träffa oss eller köpa sin bostad helt digitalt, säger Maria Nergården, Sälj- och marknadsansvarig på Peab Bostad.

I direkt anslutning till Brf Celsius planerar Peab för ytterligare två projekt; ett lägre flerbostadshus samt en byggnad för kommersiella verksamheter, vilket kommer ske via nyproduktion respektive om- och tillbyggnation.

Fakta:

91 bostadsrätter, 1-4 rum och kök
Säljpremiär: 26 maj 2021
Inflyttning: Sommaren/hösten 2024
Arkitekt: Semrén & Månsson Arkitektkontor
Bostadsutvecklare: Peab Bostad