Nyheter

Nytt samarbete ger hyresrätter med rimliga hyror i Knivsta

Uppsala Bostadsförmedling har ingått ett hyresvärdssamarbete med Bolite Bostäder som just nu är aktuella med 97 nya hyresbostäder i Knivsta.

Samarbetet innebär att de nya bostäderna kommer att förmedlas via Bostadsförmedlingen med start sommaren 2021.

– Det känns positivt att kunna erbjuda våra bostadssökande allt fler bostäder i Knivsta. Den naturnära miljön, i kombination med goda pendlingsmöjligheter både till Uppsala och Stockholm, gör Knivsta till ett attraktivt område för våra sökande, säger Tala Raha, chef Marknad och kommunikation på Uppsala Bostadsförmedling.

Bolites projekt Brohusen i centrala Knivsta utgörs av lägenheter om 1-3 rum och kök. Projektet har blivit beviljat statligt investeringsstöd vilket kommer att medföra lägre boendekostnader för de framtida hyresgästerna. Bolite har sedan tidigare byggstartat cirka 1 000 bostäder, varav majoriteten är hyresrätter. Genomgående för bostäderna är att de håller hög standard och har moderna materialval.

– Bolite Bostäder ser mycket fram emot att välkomna 97 nya hyresgäster via Uppsala Bostadsförmedling. Brohusen är ett fantastiskt hyreshus eftersom det kombinerar centralt läge nära pendeltågstationen och rimliga hyror. Vi är extra stolta över att vi avser certifiera husen med miljömärkningen Svanen, säger Oscar Engellau, vd på Bolite Bostäder.

Samarbetet med Bolite innebär att Uppsala Bostadsförmedling förmedlar bostäder åt 40 olika hyresvärdar i Uppsalaregionen. Bolites projekt Brohusen blir det andra Knivstabaserade nyproduktionsprojektet som förmedlas via Bostadsförmedlingen under 2021.