Nyheter

Idre Himmelfjäll storsatsar: Nya stugor och nya nedfarter

Efter en bra vintersäsong satsar nu nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll stort inför nästa vinter. Det byggs över 1 300 bäddar i nya lägenheter och stugor, 4 nya nedfarter inklusive ett skidtorg med åkband för de allra minsta.

Till nästa säsong är också en ny stor restaurang med ca 175 sittplatser samt en kiosk och reception klar tillsammans med en rad andra nyheter.

– Vi har haft en bra vintersäsong med fördubbling av åkare i våra backar jämfört med förra vintern. Det känns därför spännande att kunna berätta att det investeras flera 100-tals miljoner av många olika parter som får Idre Himmelfjäll att nå ännu högre höjder, säger Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll.

När den nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll invigdes förra julen var det den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige. Efter denna säsong står det klart att satsningen är en framgång och där vi summerar att barnfamiljerna hittat hit. Tomtförsäljningen är långt över förväntan och antal skidåkare i liftsystemet har dubblats sedan förra säsongen.

Nu är det klart att Idre Himmelfjäll storsatsar inför nästa vintersäsong 2021/2022. Här följer några av nyheterna:

Över 1 300 nya bäddar i moderna hus och lägenheter byggs av en rad privatpersoner och olika företag.

4 nya nedfarter, bland annat Frida Hansdotter Race Arena, för träning och tävling

Skidtorg med åkband för de allra minsta åkarna

Ny stor byggnad på 890 kvm som inhyser restaurang med 175 sittplatser samt en reception och kiosk

Nya parkeringsytor, billaddare, grillplatser och toaletter i direkt anslutning till backarna

De nya satsningarna innebär 100-tals arbetstillfällen inom bygg- och anläggning i den lilla glesbygdskommunen Älvdalen.  Det planeras också ett nytt längdskidspår, ”Fjället runt” på ca 13 km, men det är klart först till vintersäsongen 2022/2023.