Nyheter

HMB får nytt bostadsprojekt i Uppsala

AF Gruppens dotterbolag HMB Construction ska bygga 186 nya bostäder för Wallenstam i Rosendal i Uppsala. Kontraktssumman är omkring 200 MSEK.

Kvarteret Kompositören består av två fastigheter med 186 hyresrätter och kommersiella lokaler för bland annat restaurang och café. Kvarteret är en del av Rosendal, ett nytt och naturskönt bostadsområde med cykelavstånd till Uppsala centrum.

Bostadshusen får ett varierat utseende med olika höjder, material och kulörer. Fasaderna kläs i trä, bland annat cederträspån, som ger ett varmt intryck.

Kv. Kompositören är HMB Constructions tredje projekt för Wallenstam i Rosendal. För närvarande färdigställs Flanören med 161 hyreslägenheter samt lokaler.

– Nära samverkan i tidiga skeden och hantverksmässigt byggande med låg prefabgrad gör det möjligt för oss att bygga bostäder med hög kvalitet, något som är viktigt för vår beställare, säger Krister Karlsson, vd HMB Construction.

Projekt Kompositören genomförs som en totalentreprenad med planerad byggstart efter sommaren och beräknad inflyttning senhösten 2023.

På bilden: Kvarteret Kompositörens varierade och levande fasader vid torget i ett av Rosendals mest centrala lägen

Visionsbild: Kjellander Sjöberg