Nyheter

Byggstart: Algecos nordligaste entreprenörsboende

Algeco är experter på tillfälliga boenden och utrymmen. Nu finns det chans att flytta in i nybyggda, moderna lokaler i Kiruna.

– Det är tydligt att allt fler söker sig till vårt entreprenörskoncept. Det är perfekt för företag som vill erbjuda moderna boenden till sina anställda under en bestämd period, säger Viktor Tegenfeldt, projektsäljare på Algeco.Algeco är experter på tillfälliga boenden och utrymmen. Nu finns det chans att flytta in i nybyggda, moderna lokaler i Kiruna.

Skellefteå står nära 500 moduler redo att täcka boendebehovet när en storkund etablerar sin fabrik. Nu har Algeco byggt och installerat en liknande lösning i Kiruna som öppnar den 1 juli.

– Vi har hyrt ut ett stort antal rum till Protek Norr i Kiruna. De borrar bland annat åt LKAB i gruvorna och behöver temporära boenden till sina arbetare. Med det sagt finns det fortfarande boenden lediga för företag som vill ha ett smart boendekoncept under en tidsbestämd period.

Behovet av smarta, flexibla boenden har på senare tid blivit särskilt populärt i de norra delarna av landet.

– Intresset för våra entreprenörsboenden har fullkomligt exploderat efter etableringen i Skellefteå och vi har flera andra projekt på gång. Vårt koncept innebär att vi flyttar dit moduler, ställer upp dem och plockar sedan hem eller flyttar dem när behovet är över. Det gör att vi kan återanvända samma byggnader på olika platser.

Vilka ser du som de främsta fördelarna med entreprenörsboenden?

– Det är perfekt för företag som är involverade i infrastrukturprojekt. Arbetarna bor på platsen där de jobbar och när de är färdiga är det bara att flytta ut. Generellt sett tror många att det är dyrt, men oftast blir det mycket billigare än vad de har tänkt.

Kan ett entreprenörsboende placeras var som helst?

– Ja, i princip. Just nu ställer vi upp ett boende för cirka 200 arbetare på Ekerö i Stockholm. Vi har även entreprenörsboenden i Varberg och utanför Göteborg med samma koncept.