Nyheter

NCC bygger nya labblokaler

NCC har fått i uppdrag av Klövern att uppföra en ny byggnad med labblokaler om totalt 4 000 kvadratmeter i Uppsala Business Park. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 100 MSEK.

Projektet går under namnet Research hub och är beläget i Uppsala Business Park i Uppsala. NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av en labblokal med en total yta om cirka 4 000 kvadratmeter.

– Genom detta projekt kommer vi att kunna möta den stora efterfrågan på labblokaler i Uppsala Business Park. Tillsammans med NCC har vi tagit fram ett nytt flexibelt koncept för labblokaler som snabbt kan anpassas för att möta specifika behov. Projektet utgör startskottet för utvecklingen av Uppsala Business Park till en levande stadsdel och en innovationsmiljö som attraherar bolag, forskare och talanger från hela världen. Vi ser mycket fram emot att tillsammans med NCC förverkliga denna första etapp i den nya stadsdelen, säger Per Nilsson, Regionchef projektutveckling på Klövern.

Labblokalen uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver med höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

– Vi ser verkligen fram emot att delta i uppstarten av den nya omvandlingen av Uppsala Business Park. Här skapas fantastiska labbmiljöer för forskning och utveckling. Tillsammans med Klövern kommer vi att bygga en mycket flexibel basbyggnad med option om hyresgästanpassningar, säger Mattias Monbäck, avdelningschef Uppsala Gävle/Dala, NCC Building Sweden.

Byggstart sker omgående och projektet beräknas vara färdigställt i november 2022.

Affären om cirka 100 MSEK orderregistreras i andra kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden. Entreprenaden utförs tillsammans med NCC Infrastructure.