Nyheter

Första spadtaget för Norra Ekedal

Skeppsviken har nu haft nöjet att tillsammans med Riksbyggen, PEAB och Skövde kommun markera starten för Norra Ekedal med ett gemensamt första spadtag.

Projektet omfattar totalt cirka 170 lägenheter i ett av Skövdes bästa lägen.

– För Skeppsvikens del handlar det om cirka 55 yteffektiva, energisnåla och moderna bostadsrätter. Här bor man i en unik mix av stadskärna, park och natur. Garageplats finns till nästan samtliga lägenheter, säger projektledare Max Larsson.

Uppslutningen var medvetet inte stor för att minska risken för smittspridning. Samtliga deltagare var dock överens om att det var skönt att äntligen få markera att projektet nu närmar sig verklighet.

Först ut med säljarbete och produktion är Riksbyggen, följt av PEAB och slutligen Skeppsviken. Utbudet av bostäder kommer variera, men gemensamt för samtliga kommer vara det fantastiska centrala läget och Boulognersjön som närmsta granne.

– Det är med en kombination av spänning, lättnad och förhoppning som detta första spadtag markerar starten på ett otroligt spännande bostadsprojekt. För oss som byggherre innebär det att tredje generationen Larsson utvecklar bostäder i Skövde. Norra Ekedal blir även Skeppsvikens tjogonde bostadsprojekt i egen regi sedan första bostadsprojekten i just centrala Skövde, med Kv. Motorn i spetsen. Projektet sätter också en sälj- och produktionsmässigt ny nivå på Skövde-marknaden. Det blir intressant att följa intresset framöver, fortsätter projektledare Max Larsson.

Skeppsvikens etapp i projektet kommer preliminärt börja smyglanseras under höst/vinter 2021 med en preliminär skarp säljstart 2022.