Nyheter

Slutsålt: HSB Göteborgs Brf Blanka

Intresset för HSB Göteborgs nyproduktion håller i sig och nu är HSB brf Blanka slutsålt. Bostadsrättsföreningen med 122 lägenheter och sin spännande arkitektur ligger i Lindholmshamnen och inhyser såväl de första HSB Dela-köparna som en spännande cykellounge.

HSB Göteborgs försäljning av nyproducerade lägenheter fortsätter att gå starkt trots läget i omvärlden. Många värderar sitt boende högre nu när man tillbringar mycket tid i hemmet och det märks inte minst på en ökad efterfrågan på större bostäder bland köparna.

– Bostadsmarknaden är fortsatt stark och det har varit ett stort intresse för bostäderna i brf Blanka, särskilt för de lite större lägenheterna. Läget vid vattnet lockar många och här bor man i en stadsdel som verkligen är på frammarsch, säger Christoffer Jonsson, säljare HSB Göteborg.

Brf Blanka består av 122 moderna lägenheter och husen är ritade av Wingårdhs arkitekter med utmanande arkitektur som knyter an till områdets historia. Lägenheterna har en stor variation av öppna planlösningar och högt i tak. De flesta med minst en balkong eller uteplats. Husen är präglade av hållbarhet och har byggts enligt miljömärkning Svanen.

Förutom spännande och hållbar arkitektur har brf Blanka ett utpräglat cykelfokus. Här finns en cykellounge; en gemensam lokal med förvaring och möjlighet att reparera sin cykel, eller bara ta en kopp kaffe och umgås med grannarna. De boende kan också låna eldrivna lådcyklar från den gemensamma cykelpoolen.

I brf Blanka genomfördes också det framgångsrika pilotprojektet HSB Dela, där 23 lägenheter har sålts inom ramen för projektet, där unga bosparare erbjuds ett upplägg där de äger halva lägenheten och HSB halva.

Inflyttningen har påbörjats och de sista köparna flyttar in under augusti månad.

– Det känns fantastiskt kul att välkomna köparna till brf Blanka och Lindholmshamnen, säger Christoffer Jonsson.

Övriga nyproduktionsprojekt hos HSB Göteborg:

Säljstartade projekt:

HSB brf Sannaparken

Kommande projekt:

HSB brf Fotografen

HSB brf Ramselyckan

HSB brf Spanjoletten