Nyheter

SLP byggstartar och förvärvar mark från Helsingborgs Stad

SLP har tecknat avtal om att förvärva ett drygt 17 000 kvm stort markområde från Helsingborgs stad. Markområdet är beläget på Ättekulla och inom området kommer SLP att uppföra en logistikfastighet med en uthyrningsbar yta om cirka 7 000 kvm.

Hyresgäst till hela fastigheten blir Scan Global Logistics, som är en ledande aktör på den nordiska marknaden inom transport och logistik.

– Vår kontakt med SLP har varit mycket bra redan från start, och hela tiden med inställningen ”vi gör det tillsammans! Detta överensstämmer också med kärnan i vårt egna DNA med stort fokus på entreprenörskap där vi sätter kunden i centrum för att hitta rätt lösning. Med vår nya och anpassade logistikfastighet kan vi fortsätt utveckla vårt erbjudande inom lager och logistik, säger Hans Möller, VD på Scan Global Logistics AB.

Scan Global Logistics tillträder fastigheten under början av 2022 och har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med SLP.

– Vi är glada över att kunna presentera ytterligare ett nybyggnadsprojekt! Att vi kan kombinera dessa typer av affärer och det löpande förädlingsarbetet med vår befintliga portfölj gör oss ännu mer kompletta och hållbara över tid, säger Peter Strand, VD på SLP.