Nyheter

Bygglov beviljat: Nya bostäder i Amhult Centrum Torslanda

Amhult 2 har beviljats bygglov för sitt planerade projekt Kvarter Spitfire, vilket innebär startskottet för 80 lägenheter med upplåtelseformen hyresrätt i Amhult Centrum Torslanda.

Kvarter Spitfire är beläget mitt i Amhult, etapp II och kommer att bestå av 80 lägenheter i två hus. Här kommer att finnas lägenheter i storleken 1-3 rok men kvarteret kommer även att innehålla yteffektiva ettor till fyra rums lägenheter och tre radhus. De flesta av lägenheterna får fri och öppen sikt mot omgivningarna, med antingen uteplats eller balkong. Detta är Amhult 2:s sjunde projekt i Amhult Centrum, etapp II.

VD Maria Nord Loft:

– Vi går nu mot slutet av byggnationen i Amhult Centrum etapp II, då det bara kvarstår två kvarter att projektera efter kvarter Spitfire påbörjats. Idag är det ett eftersökt bostadsområde och vi märker ett stort intresse för våra bostäder, oavsett ålder och familjesammansättning. Amhult Centrum har något att erbjuda till alla. 

Upphandling av entreprenaden har påbörjats och beräknas färdigställd första halvåret 2021. Projekteringsstart är planerad till andra halvåret 2021.