Nyheter

Raw Property utmanar svenska bostadsmarknaden: Bostadskoncept utan förbestämd planlösning

Byggt på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet utmanar fastighetsbolaget Raw Property den svenska bostadsmarknaden.

Utifrån en robust grund planerar köparen själv sina kvadratmeter genom planlösning som kan anpassas över tid och för varierande behov. Konceptet finns i Uppsala, Västerås samt nu även i Linköping.

– Vi utmanar marknaden genom att erbjuda boende som kan anpassas över tid för olika livssituationer. Som köpare får du en stabil och hållbar grund att utveckla och fylla efter dina behov. Konceptet ger trygghet och frihet på samma gång oavsett om du längtar till en luftig studiolägenhet eller ett hem med många rum, säger Oliver Thornton, VD Raw Property.

Raw Property tillhandahåller en stomme bestående av basalt kök, helkaklat badrum, installerad el samt el- och mediacentral med fiber. Eftersom boendet inte färdigställs fullt ut, blir priserna lägre och resurserna för material reduceras då köparen själv väljer interiör och planlösning.

Hänsyn har också tagit för att säkra en god innemiljö, uppfyllda miljö- och hälsokrav samt en kvalitetssäkrad byggprocess. Att utforma och anpassa sitt boende efter varje unikt behov kan attrahera fler att bo kvar längre, istället för att behöva flytta vid förändrade livssituationer, vilket i sin tur bidrar till den sociala hållbarheteten.

– Istället för att tänka antal rum fokuserar vi på kvadratmeter. Det innebär större kreativ frihet, hållbara fördelar, lägre pris och snabbare tillgång till det nya och långsiktiga hemmet. Eftersom köparen själv väljer från grunden minimeras kostnaden för och användningen av material som annars riskerar att bytas ut, säger Oliver Thornton, VD Raw Property.

Raw-projekten

Raw Property har pågående projekt i Uppsala och Västerås. Näst på tur står Raw Vallastaden i Linköping med 69 lägenheter som säljstartas i mitten av april och har inflytt redan i slutet av 2022. Vallastaden beskrivs som en framtidsstad med starkt miljöfokus, goda kommunikationer och närhet till universitetet, skola, butiker, restauranger och idrottsanläggning samt gym.

Mer information:

https://rawproperty.se/projects/raw-vallastaden/.

– Nu säljstartar vi våra 69 lägenheter i Vallastande, Linköping. Ett spännande område där vårt koncept passar perfekt med fokus på det sociala, ekonomiska och miljömässigt hållbara boendet. Precis som alla våra bostäder kommer även dessa att ge stora möjligheter för den kreative att skapa sitt drömhem, fortsätter Oliver Thornton.

Konceptet i korthet:

Bostäder nära city, kommunikationer och natur

Trygg grund och stor kreativ frihet för individen

Möjlighet att planera kvadratmetrarna själv, och ändra över tid

Snabbare inflyttning

Reducerar förbrukning av resurser och energi i nyproduktion

Arkitektonisk höjd och kvalitet

Fokus på hållbarhet i flera aspekter