Nyheter

Nytt samarbete: Innovation för hållbar stadsutveckling

Ett samarbete har inletts med fokus på erfarenhetsutbyte kopplat till innovation för hållbar stadsutveckling. Avtalet signerades i vårsolen den 30 mars.

Det som förenar är ett gemensamt intresse att skapa förutsättningar för en hållbar stadsutveckling i Landvetter Södra. Syftet är att stärka de olika aktörernas utvecklingsförmåga utifrån ett holistiskt perspektiv, vilket innebär att stadens olika komponenter behöver samspela likt ett ekosystem.

Detta kan till exempel inkludera – samspelet mellan energi och mobilitetslösningar eller hur sunda byggnadsmaterial och klimatsmart byggande kan hänga ihop med både fysisk och psykisk hälsa.

— Johanneberg Science Park är en strategiskt viktig partner för oss i kommande arbete med konkretisering och genomförandet av innovativa lösningar i utvecklingen av Landvetter Södra. De har med sig tidigare erfarenheter från projekt med flera av våra exploatörer i konsortiet. Tidigare satsningar som de varit involverade i ser vi kan komma till användning och i bästa fall skalas upp i Landvetter Södra, säger Maria Ådahl, vd Landvetter Södra Utveckling AB.

— Landvetter Södra är ett strategiskt, ambitiöst och långsiktigt stadsutvecklingsprojekt. Ett spännande sammanhang som ytterligare breddar vårt nätverk och där vår kompetens och erfarenhet kan nyttjas för att snabbare skala upp hållbara lösningar, säger Mats Bergh, vd Johanneberg Science Park.

Samarbetet omfattar att utveckla en struktur för innovationsarbetet i de olika faserna inom utveckling av Landvetter Södra. Exempel på aktiviteter och mål:

Snabbare nå FNs hållbarhetsmål. Konkretisering och urval ska göras i samarbetet

Samverka med forskning nationellt och internationellt

Utveckla och konkretisera framtagen innovationsstrategi för Landvetter Södra

Sprida kunskap och skapa affärsmöjligheter nationellt och internationellt

Identifiera och samverka med andra aktörer