Nyheter

Nya hyresrätter i Lund med klimatpositiv betongstomme

På projektet Vipemöllan i Lund startade Finja Prefab i mars, montaget av betongstommen till etapp 1. Projektet består av 99 hyreslägenheter i två huskroppar, med tillhörande p-hus. Veidekke är totalentreprenör och bygger husen till bostadsbyggaren Fler Bostäder.

Vipemöllan byggs med en klimatpositiv betongstomme från Finja Prefab. Montaget beräknas vara klart i början av juli. Planerad inflyttning i husen är till årsskiftet 2021/2022.

Det pågår även en bygglovsprojektering för en andra etapp om ca 120 lägenheter. Om allt faller väl ut kommer denna etapp ha sin byggstart i juni, med stomresning som startar i november.

– Hållbarhet och klimat är viktiga frågor för oss och vi arbetar ständigt med att minska vårt klimatavtryck. Därför är vi glada att våra kunder också prioriterar detta och väljer att bygga med klimatpositiv betongstomme, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.

Vipemöllan är Fler Bostäders andra projekt med klimatpositiv betongstomme från Finja Prefab. Det första projektet var Kv. Mammutträdet i Ystad.

Fler Bostäder skapar bostäder som fler har möjlighet att flytta in i. Deras idé är att bygga hus med långsiktighet i tanken och människan i centrum. Bostäder med noggrant utvalda material som tar hänsyn till miljön och som ger människor en bättre vardag.