Nyheter

Första spadtaget: Brf Ribbhusen i Helsingborg

Det första spadtaget för 22 radhus i Brf Ribbhusen, Helsingborg, är taget och bygget officiellt startat. Radhusen såldes rekordsnabbt och med och tog det första spadtaget var en av de lyckliga köparna, Selma Cruce. Inflyttningen är beräknad till andra kvartalet 2022.

– Det är jättekul att bygget ny är i full gång. Köparna har i stor utsträckning kunnat vara med och utforma sina kommane bostäder. Det har funnits inte mindre än åtta planlösningar att välja på, berättar Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst.

Brf Ribbhusen ligger i kv Spårvagnshallarna och kommer att bli ett pilotprojekt för innovativ teknik. Ett av radhusen kommer finns med som visningsradhus på H22 City expo som vi beräknas stå klart april/maj 2022, innan H22 startar.

Läget vid Spårvagnshallarna är lugnt men ligger samtidigt nära utbudet i centrala Helsingborg dit det tar tio minuter med cykel.

– Vi tror att det stora intresset för radhusen beror på kombinationen av det fina läget mellan Helsingborg och Råå och de flexibla planlösningarna. En viktig del är också att husen ligger i framkant när det gäller teknisk innovation och säkerhet. De här radhusen blir något extra, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst.

De blivande boende kan vara med och påverka utformningen i samband med köpet.

– Nu när allt fler jobbar hemma kommer ett arbetsrum att finnas med i grundutförandet av radhusen, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst.

Radhusen i Brf Ribbusen har en yta på 115 kvadratmeter som kan fördelas på 4-6 rum och kök. Intresset är stort för de kommande radhusen med över 460 intresseanmälningar till projektet.

Brf Ribbhusen kommer att vara pilotprojekt för innovativ teknik och planeras vara en del av stadsmässan H22 City Expo. Ett av radhusen kommer att vara ett visningshus under mässan och där alla smarta funktioner i Riksbyggens nya hemmaportal kommer att visas.

Några av funktionerna i hemmaportalen:

Smarta funktioner som ingår i din bostad

Smarta lås—du öppnar med mobilen

Digitalt tittöga se—vem som ringer på

Smart hemlarm—grundutrustning

Smart belysning inomhus—ljussätt med mobilen

Boka bilpool

I föreningen kommer det att finnas en gemensam trädgård med odlingslotter, grillplats, sandlek och ett trätåg som knyter an till platsen. För att öka den biologiska mångfalden kommer växter som blommar både tidigt och sent på säsongen att planteras. Lokala arter kommer att användas i så stor utsträckning som möjligt.