Nyheter

Bygglov klart för Riksbyggens Bonum Brf Boulogner i Skövde

Nu är bygglov beviljat för Riksbyggens 61 bostadsrätter i Bonum Brf Boulogner i Skövde. Säljstart är preliminärt planerad till augusti 2021 och inflyttningen är beräknad att ske under 2023.

– Det känns fantastiskt roligt att vi är ytterligare steg närmare ett genomförande av projektet. Det finns en stor efterfrågan på fler seniorbostäder i Skövde och det lär ha applåderats när beslutet om bygglovet togs, ett bättre betyg kan man inte få, säger Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen.

Bonum Brf Boulogner kommer att bestå av 61 lägenheter om två till fyra rum och kök. Alla med inglasad balkong eller uteplats, som i sin tur vetter mot söder eller väster. Husen är anpassade efter målgruppen med god tillgänglighet som en röd tråd i föreningen. Under huset kommer det finnas garage, cykelförråd och annat förvaringsutrymme.

– Med Bonum erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder med stort fokus på det sociala i bostadsrättsföreningen där det är möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna. Genom att Riksbyggen infört sin Trygghetsfilosofi är det extra tryggt att köpa en ny bostad av oss, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Många har visat intresse för de kommande bostäderna.

– Vi har stort intresse för lägenheterna och den som tycker det låter intressant gör klokt i att anmäla sig till projektet redan nu och gå med i Riksbyggen Förtur. Då får man all information och framförallt förtur vid säljstarten, berättar Karin Ekström.