Nyheter

Proton Lighting förvandlar förvaringslokal för limousiner till försäljningshall för båtar

Den tidigare förvaringslokalen för limousiner i Sandviken har med hjälp av ny belysning från Exaktor förvandlats till en ljus och fräsch försäljningshall för Gestrike Marincenter.

– När vi mätte upp den gamla belysningen i lokalen var den från början endast 170 lux, berättar Proton Lightings säljare Tommy Säfström, det är såklart alldeles för dåligt.

Gestrike Marincenter har funnits på marknaden i tjugo år och säljer båtar av märkena Silver, Terhi och Micore. För att skapa en bra försäljningsyta för båtar krävs ett bra ljus med riktigt bra färgåtergivning.

Valet föll därför på bredstrålande armaturen Tage WIB90 med färgåtergivning CRI90. Armaturen Tage tillverkas i Värnamo och finns i flera varianter med olika typer av ljusspridning och ljusstyrning.

– Färgåtergivning med CRI80 är standard för Tage, men tack vare att produktionen av Tage sker i Värnamo är det enkelt för oss att tillverka kundanpassade konfigurationer, säger Tommy. Som exempelvis annat ljusflöde – eller som i det här fallet – annan färgåtergivning.

Tommy fortsätter:

– När vi gjorde den nya ljusberäkningen var målet att nå ca 500–600 lux i hela lokalen. Efter installation och inflytt i lokalen mätte vi upp ljuset igen, då kunde vi se att resultatet landat på nästan 600 lux i den möblerade lokalen.