Nyheter

Nu säljs radhus i det nya Stadskvarteret i Drottninghög

När Helsingborgshem sommaren 2019 tog beslutet att bygga Stadskvarteret på Drottninghög, var inte marknaden redo för bostadsrätter. Nu, nästan 2 år senare, är intresset stort.

– I ljuset av den framgången känns det fantastiskt att vi kan ta nästa steg i Drottninghögs utveckling. Genom att sälja de tio radhusen i nya Stadskvarteret som egnahem skapar vi möjligheter för en ny upplåtelseform på området. Därmed ökar vi variationen ytterligare, berättar Lars Hansson, styrelseordförande på Helsingborgshem.

Initialt omfattade Stadskvarteret 172 hyresrätter och 26 bostadsrätter. När det beslutet fattades fanns inga bostadsrätter på Drottninghög och Helsingborgshem ville bidra till att starta den utvecklingen.

Idag är situationen annorlunda. Riksbyggen har byggt 36 bostadsrätter. BoKlok har startat ett projekt som omfattar 119 bostadsrätter och HP Boendeutvecklingen är i gång med försäljningen av sin första etapp med cirka 80 bostadsrätter

– En variation av olika upplåtelseformer och bostadstyper är något som vi vet bidar till att göra ett område mer attraktivt. Att det bor en mångfald av människor i ett område gör det mer attraktivt, fortsätter Lars Hansson.

Det nya Stadskvarteret vid Regementsvägen har stor variation både i sin utformning, i olika lägenhetstyper och boendekoncept som Bo-bas och CO-living. Här blir totalt 198 bostäder.

– Det handlar om allt från varierande fasadmaterial till olika lägenhetstyper som studiolägenheter, stadslägenheter och etagelägenheter. Det är ett fantastiskt projekt som vi tror och hoppas kommer att attrahera många olika målgrupper. I radhusen ser vi framför oss till exempel barnfamiljer avslutar Lars Hansson.

Fakta: Om radhusen

Radhusen är 5 rum och kök och byggs i två plan. Varje radhus har en bostadsyta på cirka 108 kvm och  en egen mindre uteplats. De ligger nära allmänna kommunikationer och bra cykelvägar. Intill bostäderna finns en gemensam bilparkering.

Radhusen kommer att säljas via mäklare. Vem det blir är ännu inte bestämt, den tjänsten kommer att upphandlas. En prisindikation för radhusen är cirka 3,5 mkr.

Hela Stadskvarteret byggs i etapper med preliminär inflytt under 2022/2023. Länk Stadskvarterets bostadsväljare som visar planlösning och var de olika bostäderna ligger.

3D-visualisering: WEC 360