Nyheter

SHH och Balder utvecklar bostadsrätter i Falun

SHH ska tillsammans med Balder utveckla 38 stycken bostäder i det nya bostadsområdet Surbrunnshagen, nära Falun centrum. Det nya projektet, Brf Kompaniet kommer omfatta lägenheter med 3 eller 4 rum och kök.

Under mars 2019 tecknade Fastighets AB Balder avtal med Kopparstaden för en byggrätt belägen i det nya bostadsområdet Surbrunnshagen, Falun. Balder har nu valt att byta från tidigare koncept och har därmed beslutat att gemensamt med SHH förvärva marken. Tillsammans ska bolagen utveckla projektet Brf Kompaniet med byggstart under hösten 2021.

Totalt planerar SHH och Balder för 38 nya bostadsrätter, vilka ska uppföras som SHH:s koncepthus Duplex. SHH kommer därmed även att ansvara för arbetet med projektutvecklingen. Duplex utgör parhus om två våningar med en lägenhet på respektive plan. Brf Kompaniets lägenheter i Surbrunnshagen kommer att utgöra bostäder om tre respektive fyra rum och kök tillsammans med uteplats alternativt balkong.

-Våra Duplex-hus erbjuder ett tillgängligt och trivsamt boende i ett nytt, modernt område i centrala Falun. Falun är en växande regionstad där bostadsbehovet i kommunen är fortsatt stort. SHH och vår produkt Duplex erbjuder såväl Balder som Kopparstaden en samarbetspartner med genomförandekraft och möjligheten att erbjuda de boende i Falun attraktiva bostäder, säger Fredrik Alvarsson, vd SHH Bostad AB.

Den nya stadsdelen Surbrunnshagen, som är belägen knappt två kilometer från Faluns centrum, ska genomsyras av välmående, hållbarhet och mångfald. Brf Kompaniet kommer att vara beläget inom kort gångavstånd till service och handel samt natur och motionsspår.