Nyheter

GBJ Bygg totalentreprenör för varuhusbygge i Partille

Bygget av Biltemas största varuhus hittills pågår just nu i Partille. Det ligger vid E 20 strax öster om Göteborg.

GBJ Bygg AB totalentreprenör.

I Partille, vid E 20 strax öster om Göteborg byggs just nu ett av åtta aktuella nya varuhus bara i Sverige och det har planerad öppning i höst. Det blir det största av de pågående varuhusbyggena med sina 9350 kvadratmeter butiks- och lageryta i två plan.

Därtill kommer byggnaden att rymma huvudkontor för Biltema Sverige i ett tredje plan. Kontoret flyttar från Sisjön i Göteborg, där man blivit trångbodd.

Det nya varuhuset ligger i bästa skyltläge precis vid motorvägen, nära Partille Port och Partille Arena.

Jan Gjertsen är GBJ Byggs platschef och är inne på femte året i byggföretaget, men det här är hans första bygge för Biltema:

– Det är ett roligt projekt, bland annat för att det är så stort. Det känns roligt att det blir något synligt som man lämnar efter sig.

Byggnaden har 5000 kvadratmeter i botten, medan andra planet är på cirka 4000 kvadratmeter och det tredje planet, kontorsdelen, i ena ändan av byggnaden är på knappt 1000 kvadratmeter.

Huset bygger på pålning och betongplatta, kantbalkar och pålplintar är armerade på plats och resten är fiberarmerat. Det är betongsockel, betong- och stålstomme, HDF-bjälklag och TRP-plåt på tak, medan väggarna utgörs av sandwich-element. I fasaden är det, som brukligt vid Biltemas varuhusbyggnader, mycket glas. Projektet har uppnått tätt hus och i september ska det bli slutbesiktning.

FAKTA:

Nybyggnad av affärshus i Partille

Byggherre: Biltema Real Estate Sweden AB

Totalentreprenör: GBJ Bygg Väst AB

Byggtid: Augusti 2020 – september 2021

Entreprenadkostnad: Cirka 90 MSEK