Nyheter

Lundbergs Fastigheter investerar i solceller med Save by Solar

Facebook
LinkedIn
Twitter

Lundbergs Fastigheter har tillsammans med leverantören Save by Solar nyligen genomfört en solcellsinstallation på kvarteret Lyckan i Norrköping.

Den nya solcellsanläggningen som ska tas i drift inom kort innebär att ännu en centrumfastighet förses med solceller.

– Solceller är en av framtidens energikällor och något vi satsar stort på, säger Johan Sandborgh, hållbarhetschef Lundbergs Fastigheter. Energifrågan är komplex och spänner över flera länder och marknader, men vi behöver alla bidra för att fortsätta omställningen mot hållbar energi.

Den nya solcellsanläggningen har en toppeffekt på 103 kW och kommer producera omkring 85 000 kWh om året. Det motsvarar årsförbrukningen av el för nästan 20 normalstora villor. Sett över anläggningens livstid innebär investeringen en miljöbesparing på hela 730 000 kg CO2.

– Otroligt roligt att Lundbergs Fastigheter fortsätter att satsa på egenproducerad förnybar energi till sina fastigheter. Vi på Save by Solar är mycket glada att återigen fått förtroendet som leverantör, säger Lucas Karlsson, regionansvarig på Save by Solar.

Sammanlagt har Lundbergs Fastigheter tio solcellsanläggningar som producerar drygt 1 000 000 kWh/år. I Norrköping finns tre anläggningar, varav bolagets allra första finns på Linden Köpcentrum, granne med kvarteret Lyckan. En anläggning som har varit i drift i fem år och som det senaste året byggts ut med 94 kW.

Foto: Lucas Karlsson