Nyheter

NCC bygger åt HSB Göta i Jönköping

NCC ska på uppdrag av HSB Göta bygga 48 bostadsrätter som bildar Brf Fågeln i centrala Jönköping nära Vättern. Uppdraget är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 125 MSEK.

– Intresset för projektet har varit stort, det verkar som att många väntat på nya lägenheter på stans östra sida nära grönområden, strand och stadsliv. På HSB tänker vi långsiktigt och hållbart vid nybyggnation och tillsammans med NCC ser vi nu fram emot att förverkliga nya bostäder för Jönköpingsborna, säger Håkan Göransson, projektledare för nyproduktion på HSB Göta.

I området Liljeholmen, centralt i Jönköping och nära Vätterstranden, ska NCC bygga HSB Brf Fågeln. Kvarteret omfattar 48 bostadsrätter som fördelas i fyra hus med fyra våningar. Lägenheterna blir i varierande storlekar mellan 2–4 rum och kök med uteplats eller balkong.

Husen får en fasad av tegel i tre kulörer med inslag av glas och metall. Mellan huskropparna skapas en innergård med grönytor samt lek- och sittplatser. Det byggs även gemensamma utrymmen som styrelserum, tvättstuga, cykelförråd och rum för övernattande gäster.

Bostäderna får genomgående bra materialval och högt ställda energikrav för låg driftskostnad. Solceller placeras på taket och parkeringen förbereds med laddinfrastruktur för laddning av elfordon.

– Vårt samarbete med HSB går många år tillbaka och vi har flera pågående projekt tillsammans runt om i landet. Med den samlade kompetensen och NCC:s gedigna erfarenhet av att bygga bra och hållbara bostäder ser vi fram emot att bidra med fler nya hem i Jönköping, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden.

Byggstart sker under våren 2021. Inflyttning beräknas till våren 2023.

Affären är en utförandeentreprenad om cirka 125 MSEK och registreras i första kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.