Nyheter

Säljstart för nya lägenheter i Falun

Tisdagen den 23 mars startar BoKlok försäljningen av 26 nya lägenheter på Hälsinggården i Falun. Byggstart är planerad till maj, med beräknad inflyttning till sensommaren/hösten 2022.

Nu kommer BoKlok tillbaka till Falun och ska bygga 26 lägenheter i Hälsinggården. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm.

De byggs som bostadsrätter med priser som startar på 1 395 000 kr, med boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta från ca 4970 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

– De här bostäderna byggs som en del av vår nya version av våra lägenhetshus. Resultatet är ett samarbete mellan arkitekt Thomas Sandell och BoKlok. Fokus har legat på att utveckla den utvändiga arkitekturen och miljön. Interiört ser de mer eller mindre likadana ut – och är lika smart planerade som alltid. Alla förändringar som gjorts bygger på vår grundtanke om att kunna erbjuda hållbara hem som man ska ha råd att bo bra i, säger Marie Strand, projektchef på BoKlok.

Det nya kvarteret BoKlok Amazonen ligger i Haraldsbo, Hälsinggården och har nära till mataffär, pizzeria och sporthall. Förskola och skola ligger i närområdet, och kommunikationsmöjligheterna till centrala Falun är goda.