Nyheter

Fiskaregården köper fastigheter i Alingsås

Fiskaregården Investment AB utökar sin fastighetsportfölj och köper två fastigheter i centrala Alingsås. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 3 540 kvm och innehåller butikslokaler, kontor-, lager- och restaurangverksamhet med bland annat Mekonomen, Swedish Hydro Solutions och Carglass som hyresgäster.

– Fiskaregården förknippas främst som en bostadsutvecklare men vi håller gradvis på att styra om verksamheten och komplettera våra utvecklingsprojekt med en kvalitativ förvaltningsportfölj. Vi är väldigt glada att kunna genomföra detta förvärv och vill tacka Getvå Förvaltningsaktiebolag och Kommersiella Fastigheter (Swedbank) för ett gott samarbete genom hela processen, säger Magnus Clavegård, VD Fiskaregården Investment AB.

Fastigheterna benämns Herrgården 8 och 10 och är belägna bredvid varandra i området Kristineholm precis intill E20 i Alingsås. Med en total uthyrningsbar area på 3 540 kvm, fördelat på 2 544 kvm respektive 996 kvm, består fastigheterna av butikslokaler, kontor-, lager- och restaurangverksamhet med välkända hyresgäster såsom Mekonomen, Swedish Hydro Solutions och Carglass.

Transaktionen gjordes som en bolagsöverlåtelse med ett underliggande fastighetsvärde om 28 MSEK.

Tillträde ägde rum den 4 mars 2021.

– Det är två välförvaltade fastigheter, som erbjuder ett bra kassaflöde och goda utvecklingsmöjligheter. Vi på Kommersiella Fastigheter vill tacka säljaren, Getvå Förvaltningsaktiebolag, för förtroendet och önskar Fiskaregården lycka till med den fortsatta förvaltningen av dessa fina fastigheter.