Nyheter

Säljstart: Parhus och kedjehus på Teleborg i Växjö

Onsdagen den 17 mars startar försäljningen av BoKlok-hus på Teleborg i Växjö. För att ha möjlighet att köpa en av de 24 bostadsrättshusen ska man anmäla intresse och sedan delta under säljstarten och den livesända turordningsdragning som bestämmer i vilken ordning man får välja bostad.  

Byggstarten är planerad till i maj 2021, med beräknad inflyttning våren 2022.

På Teleborg och det nya området Telestadshöjden i Växjö ska BoKlok bygga 24 parhus, radhus och kedjehus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med altan och egen liten trädgård samt plats för två bilar på uppfarten. Husen säljs som bostadsrätter och priserna startar på 2 195 000 kr för ett radhus, 2 395 000 kr för ett parhus och 2 595 000 kr för ett kedjehus, med avgift till bostadsrättsföreningen på 4990 kr.

– Det känns väldigt roligt att det nu är dags att starta försäljningen! Vi har ju sålt både lägenheter, radhus och kedjehus här i Telestadshöjden tidigare. De var väldigt populära, speciellt kedjehusen, så att utveckla området med fler hem, byggda hållbart i trä och tillverkade på ett smart sätt, känns extra bra, säger Simon Wedeborg, projektchef på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer ges möjlighet att delta på den livesända säljstarten där en offentlig turordningsdragning hålls. Det är den som bestämmer i vilken ordning man får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa.

För att minska smittspridning under rådande pandemi har BoKlok begränsat mängden personliga möten och gjort stora delar av försäljningsprocessen onlinebaserad. Det innebär bland annat att turordningsdragningen kan följas via en livesändning på webben och avtalsskrivningar görs digitalt via e-signering.

– Vi vet att det för många är ett stort steg och investering att köpa en bostad, kanske mer än någonsin i dessa tider. För att möjliggöra en bostadsaffär för så många som möjligt har vi därför sänkt förskottsbeloppet på alla våra hus från 50 000 kr till 10 000 kr, säger Simon Wedeborg.

Det nya kvarteret, BoKlok Trollsländan, kommer att ligga intill BoKloks redan byggstartade bostadsprojekt i det nya området Telestadshöjden på Teleborg, granne med det redan befintliga bostadsområdet Vikaholm.

Telestadshöjden står inför en stor förändring de kommande åren där kommunen ska bygga både skola och förskola, samt diverse service. In till centrala Växjö tar det cirka 15 minuter med buss och närmsta busshållplats ligger bara ett par hundra meter från tomten.