Nyheter

Första spadtaget: Särskilda boendet Skogsbrynet i Sibbhult

Den 11 mars är det dags för det första spadtaget för ny- och ombyggnation av det särskilda boendet Skogsbrynet i Sibbhult. Projektet omfattar byggandet av 20 nya lägenheter och ombyggnation av totalt 42 lägenheter samt kök och personalutrymmen.

På plats och tar det första spadtaget är bland andra Daniel Lyckestam Jönsson, ordförande i Göingebygdens Trygga hem.

– Vi är väldigt glada över att kunna starta projektet som kommer att innebära en totalförvandling Skogsbrynet till ett modernt och verksamhetsanpassat boende, säger Pelle Persson, Projektchef på Riksbyggen.

– Den upprustning och modernisering av våra särskilda boenden som nu genomförs är en av de största satsningarna som någonsin gjorts i kommunen. Över en halv miljard kronor riktar vi nu mot att kunna erbjuda våra äldre ett modernt boende i toppklass. Spadtaget på Skogsbrynet markerar steg två av tre på denna resa vilket är riktigt roligt! Det goda åldrandet ska finnas i Östra Göinge! säger Daniel Jönsson Lyckestam, ordförande Göingebygdens Trygga hem och kommunstyrelsens vice ordförande.

När hela projektet är genomfört kommer Skogsbrynet att bestå av tre avdelningar med eget avdelningskök och med totalt 42 lägenheter samt utrymmen och arbetsplatser för personal. Det kommer även att finnas en stor gemensamhetslokal i byggnaden. Det genomför också tillgänglighetanpassning och totalrenovering av 20 radhuslägenheter.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare vill vara med och genom vår modell med kooperativ hyresrättsförening för äldre kan vi i samarbete med kommunen bidra till att fler personer kan få ett boende anpassat efter sina behov, säger Anders Ihse, Affärsutvecklare boende för äldre på Riksbyggen.

Skogsbrynets äldsta delar kommer att rivas och ersätts med en nybyggd avdelning med 14 lägenheter. Den nya byggnaden länkas ihop till befintliga byggnader. Delen med matsal och befintligt storkök byggs om för dagligvård samt samlingssal och träffpunkt med mindre köksutrustning. Befintliga avdelningar utökas till 14 lägenheter per avdelning. En ny entré skaps samt det tillskapas personal- och administrationslokaler som även inrymmer även för hemtjänsten.