Nyheter

Inflyttning: HSB brf Blanka i Göteborg

Facebook
LinkedIn
Twitter

Nu har nybyggda HSB brf Blanka börjat fyllas av förväntansfulla boende. Men än finns några lägenheter kvar i HSB Göteborgs nya fastigheter i Lindholmshamnen.

Hållbart och med utmanande arkitektur, så beskrivs husen som ligger precis vid kajen i Lindholmshamnen, som med sin starka identitet knyter an till områdets historia. HSB Göteborgs brf Blanka består av 122 moderna lägenheter som är ritade av arkitekten Gert Wingårdhs kontor. Inflyttningen sker i etapper under första halvåret 2021 och i dagsläget finns det 12 lägenheter kvar till försäljning i projektet.

– Det känns fantastiskt kul att välkomna köparna till brf Blanka och bidra till att utveckla boendemiljön i Lindholmshamnen, säger Christoffer Jonsson, säljare HSB Göteborg.

Stadsdelen är ett av Göteborgs mest expansiva – med en internationell atmosfär som präglas av forskning och utveckling. Men som inte längre bara domineras av kontor och industri. Den här typen av urban stadsdel har länge saknats i Göteborg och är något många göteborgare efterlyst.

– Det här ett intressant område och läget är riktigt bra precis vid vattnet. De som flyttar in i brf Blanka kommer att bo i en stadsdel som verkligen är på frammarsch och som framöver kommer att fyllas med service, skolor och barnomsorg, restauranger med mera, säger Christoffer Jonsson, säljare på HSB Göteborg.

Öppna planlösningar och högt i tak

Bostäderna har en stor variation av öppna planlösningar och en takhöjd på 2,60 meter som lägst. De flesta lägenheter har minst en balkong eller uteplats. Husen har också ett tydligt hållbarhetsfokus och har byggts enligt miljömärkning Svanen.

Förutom spännande och hållbar arkitektur har brf Blanka ett utpräglat cykelfokus. Föreningen har en helt egen cykellounge; en gemensam lokal där den som vill både kan förvara och reparera sin cykel, eller bara ta en kopp kaffe i soffan och hänga med grannarna. Här erbjuds också möjligheten att låna eldrivna lådcyklar från den gemensamma cykelpoolen.

På den lugna innergården finns pergolor, lekplats och odlingar för de boende. I föreningen finns också övernattningslägenhet, gemensamhetslokal med uteplats och ett genomtänkt miljörum.

I brf Blanka genomfördes också det framgångsrika pilotprojektet HSB Dela, där 23 lägenheter såldes inom ramen för projektet, som är en ny modell för bostadsfinansiering där unga bosparare erbjuds ett upplägg där de äger halva lägenheten och HSB halva.