Nyheter

BoKlok tillbaka till Häljarp med rad- och kedjehus

Efter en lyckad försäljning av en första etapp med lägenheter på Häljarps ängar, kommer BoKlok nu tillbaka med 25 rad- och kedjehus. Försäljningen är planerad att starta till våren 2021, med beräknad inflyttning ett år senare.

– Försäljningen av våra lägenheter gick väldigt bra, så nu hoppas vi det finns lika stort intresse för rad- och kedjehus här i Häljarp. De nya husen kommer att ligga precis intill lägenhetshusen och bilda ett nytt hemtrevligt kvarter som ligger väldigt vackert med åkrar, kohage och inte minst Saxån verkligen runt knuten, säger Maria Forssell, byggledare på BoKlok.

Husen byggs som bostadsrätter och kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Husen har egen uteplats i form av altan, och merparten har dessutom en grästäppa. I anslutning till bostaden finns förråd och biluppställningsplats. Priset för ett radhus är från 2 195 000 kr och för kedjehusen från 2 545 000 kr, båda med en avgift till föreningen på 4992 kr per månad.

– Vi förstår att det är en stor investering, och för vissa också ett stort steg i livet att köpa hus. Så för att så många som möjligt ska ha möjlighet att köpa en bostad har vi, förutom att hålla våra normalt låga priser, dessutom sänkt förskottsbeloppet från 50 000 kr till 10 000 kr fram till i slutet på juni, säger Maria Forssell.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom en offentlig turordningsdragning som utesluter budgivning, vilket ger alla samma chans till de nya bostäderna. På grund av rådande omständigheter är också hela försäljningsprocessen onlinebaserad.

Det nya kvarteret, BoKlok Dahlian, kommer att ligga mellan Saxån och Landskronavägen i Häljarp. I närområdet finns skolor och förskolor, och mataffär samt sportanläggningar ligger på gångavstånd. Häljarps station är ca 1,5 km bort, och närmsta busshållplats ligger tvärs över gatan från de kommande husen.