Nyheter

Sluta Gräv levererar en byggfärdig grund Snabbt, billigt, stabilt och miljömässigt rätt

ANNONS

Sluta Grävs markskruv fungerar på samma sätt som en betongplint, fast bättre. Du får snabbt ett hållbart och stabilt markfundament på plats. Markskruven är det enklaste valet när du ska bygga trädäck, staket, attefallshus, uterum, carport eller växthus. Ett miljömässigt, hållbart och prisvärt alternativ!

Sluta Gräv startade 2012 av Håkan Liljekvist och Kim Olsson. Huvudkontoret ligger i Helsingborg.

Här arbetar Richard Alm som VD. Markskruven fanns redan på världsmarknaden fast i en mindre utvecklad version. Sluta Gräv har utvecklat och designat markskruven till fler användningsområden och för ett nordiskt klimat. Markskruvsinstallationen säljs både till privatkunder och byggföretag. Idag finns markskruven i en mängd olika utföranden beroende på användningsområde säger Richard.

–Den finns med olika huvuden och i längder från 1/2 – 2 1/2 meter. Den längre tål över fem tons belastning. Nyligen använde vi sådana till en större villa i Skåne.

Många fördelar med markskruven

Markskruven från Sluta Gräv går att återanvända. De är gjorda av galvaniserad stål med ett tunt lager av zink. Det gör att det tål minst 100 år i marken. Den går också utmärkt att återanvända om man vill det säger Richard.

–Vill man återvinna markskruven är det bara att sortera den som metall. Vi räknar att våra markskruvar totalt släpper ut 60 procent mindre koldioxid än traditionella betongplintar.

Det går också snabbt att montera dem. Efter att vi förborrat, installerar vi sedan skruven säger han.

”Vi säljer en installerad markskruv på ett kvalitetssäkrat sätt”

– Ska du till exempel bygga ett Attefallshus kan du faktiskt börja montera huset samma dag som vi monterat markskruvarna. Väljer du betongplintar får du ofta vänta flera dagar eller ibland veckor innan du kan montera huset. Tid är pengar i slutändan säger Richard.

– Våra markskruvar står dessutom emot tjäle och tål frostskjutningar bättre än betong. Markskruven skruvas ner i orörd mark. Det skiljer sig mot ett nedgrävt betongfundament som omges av uppgrävd lös jord.

Priset för en markskruvsinstallation är dessutom lägre än för att få betongplintar på plats.

Enkelt beställa markskruvsinstallation

På vår hemsida slutagrav.se beställer du enkelt en installation av en auktoriserad montör nära dig.
Tillsammans går vi igenom ditt projekt, vilka skruvar som behövs och annat praktiskt säker Richard.

– När du köper skruvar hos oss köper du också installationen av markskruv på ett kvalitetssäkrat sätt. Vi levererar alltid en byggfärdig grund. Tack vare våra partners erbjuder vi installation i hela Sverige.

Använder markskruv själv

– Markskruvar från Sluta Gräv kan användas till i stort sett allt från altaner och staket till förråd, uterum och hus säger Richard.

– Själv har jag använt den både till ett staket och till vårt altandäck med ett jättebra resultat avslutar han.