Nyheter

Byggstart för nya lägenheter i Höllviken

– Vi förvärvade tomten 2016 med avsikten att bygga bostadsrätter. Här låg tidigare en bensinstation som varit nedlagd sedan några år. Under senare år har det funnits olika mindre verksamheter på platsen, berättar Sven-Åke Wikers, delägare och fastighetsutvecklare på Kalo Projekt AB. Direkt efter förvärvet påbörjades arbetet med detaljplanen som överklagades och gick upp ända till mark- och miljödomstolen. Det tog tid men vi fick till slut klartecken att bygga denna volym trots att även bygglovet överklagades.

I Höllviken i Vellinge kommun bygger Kalo Projekt AB 27 lägenheter och två affärslokaler. Orten domineras idag av villabebyggelse men får nu ett tillskott mitt i centrala Höllviken genom bostadsrättsföreningen Havsdoften.

Projektet består av två byggnader som ligger i vinkel. Man har velat bygga robusta byggnader därför har man valt tegelfasader.

Det är tre våningar med en fjärde som är mer som en vindsvåning med kupor. De som bor på våning tre kommer att se havet och från fjärde våningen kommer man även att kunna se Öresundsbron.

– Bensinbolaget sanerade marken i samband med att de flyttade och under våren 2020 skiftade vi ut massor för grunden för att allt skulle vara förberett när bygghandlingarna var klara. Under mars 2020 fick vi klartecken från Mark-och miljödomstolen och byggstarten skedde i september. Vi började försäljningen av lägenheter under januari 2020. Vecka fyra 2021 reste vi takstolarna och man kan nu i princip se hela volymen. Taket skall vara helt färdigt till vecka nio och då påbörjas murningsarbetet av fasaderna som beräknas ta åtta veckor.

– Det är LINK Arkitektur som har ritat och vi har anlitat dem för ett flertal av våra projekt genom åren. Vi inom Kalo Projekt AB, som ingår i Lernacken Fastigheter AB, har fokus på södra Sverige med utgångspunkt från Malmö, berättar Sven-Åke Wikers och vi bygger i första hand lägenheter och radhus. Alldeles nyligen köpte vi silosarna i Limhamn tillsammans med Trianon och kommer där att bygga 150 lägenheter. Det finns en stor efterfrågan på lägenheter och detta blir ett spännande prestigeprojekt.

Fakta:

Byggherre: Lernacken Projekt AB

Totalentreprenör: HA Bygg i Höganäs

Arkitekt: LINK Arkitektur AB