Nyheter

DOSPACE nya coworking-satsning i Gävle

I somras berättade fastighetsägaren Diös och coworking-aktören DOSPACE om sin nya satsning i Å-huset i Gävle under 2021.

Nu är det klart att de nya coworking-ytorna nästintill fördubblas för att kunna tillgodose den starka efterfrågan på kontorsplatser och medlemskap. Öppning i de nya lokalerna i Å-huset sker i två etapper: första etappen i mars och andra i augusti.

DOSPACE finns sedan 2019 etablerade på Drottninggatan i centrala Gävle där ett åttiotal företag från olika branscher delar arbetsplats. I mitten av 2020 blev det klart att coworking-aktören hade för avsikt att utöka verksamheten och etablera 160 nya arbetsplatser i det expansiva Å-huset på Norra Kungsgatan i centrala Gävle.

– Coworking-konceptet har bidragit till att en våg av starka entreprenörer och företag verkligen fått fäste i Gävle och det känns riktigt roligt att möjliggöra för fler att skörda alla fördelar som finns med att arbeta i ett coworking-space. Vi har ett starkt samarbete och en fin relation med DOSPACE och ser med spänning fram emot att fortsätta växa tillsammans, säger Daniel Jansson Westblom, uthyrare, Diös Gävle.

Stark efterfrågan på kontorsplatser och nära full beläggning ett flera månader innan öppning av första etappen gör att DOSPACE ser positivt på att utveckla satsningen ytterligare och planerar nu också för en etapp 2 i samma hus med öppning i augusti.

– Beläggningen nu, med cirka två månader kvar till öppning, är densamma som vi normalt ser några månader efter etablering. Det är ett fantastiskt bevis på det öppna, moderna och starka företagsklimat som finns i Gävle. Nu ser vi fram emot öppningen av etapp 1 i mars, säger Elin Bogren, Site Manager, DOSPACE Gävle