Nyheter

OBOS Kärnhem förvärvar byggrätter i Linköping

OBOS Kärnhem fortsätter att utveckla Linköping. Nu har man tecknat avtal om att förvärva byggrätter vid fastigheten Flaggan utmed Malmslättsvägen i Linköping.

Nyligen anvisades man även byggrätter för småhus i grupphusform samt en förskola i Skeda Udde i Linköping.

– Vi kan äntligen bekräfta att vi tecknat avtal om att förvärva fastigheten Flaggan utmed Malmslättsvägen i centrala Linköping, säger Lina Brantemark, Affärsutvecklingschef för OBOS Kärnhem.

OBOS Kärnhem har tidigare uppfört ett större småhusområde i Harvestad och ett flerfamiljshus i Vasastaden. Nyligen anvisades man även byggrätter för småhus i grupphusform samt en förskola i Skeda Udde i Linköping.

Byggnationen vid Flaggan kommer bli ett flerbostadshus, men hur många lägenheter eller våningar det blir är inte klart ännu.

– Förvärven ligger helt i linje med vår strategiska satsning utifrån storlek, typ och läge. Linköping är ett geografiskt prioriterat tillväxtområde för oss, säger Malin Svensson, VD på OBOS Kärnhem. Projekten har båda stor potential och vi ser fram emot att bidra med fler bostäder i Linköping.

Arbetet med detaljplanen pågår och beräknas vara klart 2023.

Affären har gjorts med KTP Holding. Säljarna som idag bedriver verksamhet i fastigheten kommer sitta kvar och hyra befintliga lokaler under arbetet med detaljplan.

Bild av aymane jdidi