Nyheter

HSB brf Torpaterrassen slutsålt

Nu är samtliga 125 lägenheter i HSB brf Torpaterrassen sålda. Intresset för projektet som ligger i Björkekärr, Göteborg, har varit stort och den sista lägenheten såldes i början av 2021.

Brf Torpaterrassen består av 10 hus med totalt 125 lägenheter. Huskropparna har fyra till sex våningar, med fasadtegel i jordnära nyanser och står på olika nivåer i den kuperade terrängen, vilket ger fina vyer från lägenheterna och gott om ljusinsläpp. I början av året tecknades det sista kontraktet.

– Vi är mycket nöjda med projektet som helhet och att det nu är slutsålt. Här finns en avskildhet med oaser som Skatås och Härlanda Tjärn runt knuten, och samtidigt en närhet till Munkebäckstorget med dess handel, service och kollektivtrafik. Det har nog attraherat många köpare, säger Karin Pollak, säljare på HSB Göteborg.

Området präglas av stor växtlighet och de gemensamma ytorna mellan husen har prioriterats för att skapa ett trivsamt, tryggt och grönt område. Brf Torpaterrassen har också byggts med ett medvetet miljöfokus. Sedumtak, solceller och material av hög kvalitet med lång hållbarhet både in- och utvändigt, är exempel på hur HSB Göteborg säkerställt såväl ekologisk som ekonomisk hållbarhet. Husen är byggda enligt Miljöbyggnad silver.

– Ett bra boende innefattar så mycket mer än bara genomtänkta planlösningar och snygg inredning. Det ska också vara hållbart både för de som bor där och för miljön. Därför har stor vikt lagts vid material av hög kvalitet och hållbara lösningar, säger Karin Pollak.

Projektet byggstartades hösten 2017 och de första boende flyttade in i oktober 2019.