Nyheter

Diös utvecklar ny butik för Synsam

Nu utvecklar fastighetsägaren Diös en helt ny butik för optikkedjan Synsam på Prästgatan mitt i centrala Östersund. Butiken kommer att ha Synsams senaste koncept, tre synundersökningsrum, uppdaterad inredning samt ett kraftigt utökat sortiment. Invigning beräknas ske i april. 

– Det känns riktigt bra att skapa förutsättningar för Synsams satsning i Östersund och vi gläds att de gör utbudet i stadskärnan ännu vassare, säger Henrik Sjöstrand, uthyrare, Diös Östersund.

Synsam har en tydlig hållbarhetsagenda för miljön och samhället. En viktig parameter är att erbjuda både online-försäljning samt en möjlighet för kunden att besöka en fysisk butik för fullständigt utbud av produkter och tjänster inom optik och ögonhälsa. Synsam, som sedan tidigare är hyresgäst hos Diös på Storgatan i centrala Östersund, flyttar under våren verksamheten till nya större lokaler på Prästgatan 40.

– Synsams etableringsstrategi går mot trenden; när andra klappar igen öppnar vi nya butiker. Vår satsning på attraktiva lägen med fokus på kundupplevelse bidrar till både nöjda kunder och att stadskärnor lever. Synsams butiker är en viktig aktör för fastighetsägare och centrumutvecklare, säger Maria Broberg Jonsson, etableringsansvarig inom Synsam Sverige.