Nyheter

Familjebostäders första hus i Sisjödal klara för inflytt

Sisjödal växer fram som en ny del av Askim med naturen runtomkring husen i backen upp mot Sisjön. Här är det nära till morgondopp i sjön och kvällsdopp i havet och både skog och shopping finns runt husknuten. Området är nybyggt och förutom Familjebostäders hyresrätter finns här bostadsrätter, radhus och en ny förskola.

Familjebostäders hus byggs på tre platser i området. De första som är klara för inflyttning är två punkthus med enrums- och tvårumslägenheter. De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats.

– Området genomsyras av en härlig nybyggaranda säger Kent Olsson, områdeschef på Familjebostäder.

Husen är rökfria och hyresgästerna erbjuds ett gratis årskort på Västtrafik. Dessutom finns välutrustade cykelrum med möjlighet att serva cyklar samt en cykelpool. Här finns goda möjligheter att klara sig utan bil.

Inflyttning i Familjebostäders två första punkthus är i juni 2021, därefter följer ett lamellhus på samma gata med garage i bottenplan med lägenhetsstorlekar på 2, 3 och 4 rum med inflyttning i början av 2022.

Dessutom kommer ytterligare två punkthus som ligger högst upp i området med 1or och 2or, med inflyttning i mitten av 2022. Totalt hyr Familjebostäder ut 146 nya lägenheter på Sisjöbäckens väg i Sisjödal.