Nyheter

Kungsledens Eden i Malmö fullt uthyrt

Kungsleden tecknar ännu ett hyresavtal i kontorsprojektet Eden i Hyllie utanför Malmö, ett sjuårigt hyresavtal med dialysföretaget Diaverum om 2 185 kvm. Därmed är Eden till 85 procent uthyrt.

– Vi välkomnar Diaverum till Eden. Det känns verkligen bra att Diaverum etablerar sig hos oss i vårt egenutvecklade kontorsprojekt där vi har hälsa och välbefinnande i centrum i det vi kallar Symbiotic Building, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.Eden är Kungsledens första Symbiotic Building, en plats där smarta digitala lösningar, förstklassig service och naturnära element verkar i symbios för att människans välmående alltid ska vara i centrum. De gemensamma ytorna har en egen klimatzon som byter karaktär med årstiderna och ser till att naturen alltid är nära. Fastigheten har åtta våningsplan och en fantastisk terrass med utsikt mot Öresundsbron. Eden kommer att certifieras enligt såväl Leed™ som Well v2™.

– På Diaverum drivs vi av visionen att alla förtjänar ett givande liv. Det börjar med våra patienter och inkluderar hela vår personalstyrka. Vi behöver arbetsplatsmiljöer som gör det möjligt för oss att uppnå detta. Eden erbjuder oss precis vad vi behöver för vårt team på huvudkontoret, med fokus på välbefinnande, intelligent teknik och hållbarhet, säger Kirsty Bashforth, HR och kommunikationschef på Diaverum.

Stadsdelen Hyllie är en växande stadsdel i södra Malmö med både bostäder, arbetsplatser, hotell, handel och evenemang. Hela stadsdelen har byggts upp med ambitiösa mål för hållbar stadsutveckling och med sitt strategiska läge med närhet till Öresundsbron lockas många olika aktörer till området.

Diaverum tecknar ett sjuårigt avtal om 2 185 kvadratmeter på våning 6, 7 och 8 i Eden, med fastighetsbeteckning Malmö Löpöglan 2. Inflyttning sker 1 september 2021.