Nyheter

Ny förskola får klimatpositiv betongstomme från Finja Prefab

I Skummeslövsstrand uppför Curahill just nu en förskola. Till förskolan har man valt en klimatpositiv betongstomme från Finja Prefab.

Förskolan byggs med 4 avdelningar och 80 platser. Den kommer att drivas i privat regi av Norlandia Förskolor. Entreprenör är den lokala byggaren Bygg AB Lars Bengtsson & Son. Finja Prefab som är en komplett stomentreprenör tillverkar, levererar och monterar betongstommen. Montaget av betongstommen slutfördes i början på november. Planerad inflyttning i lokalen är till höstterminen 2021.

– Vi är glada att nu få leverera en klimatpositiv betongstomme till uppförandet av en förskola. Hållbarhet och klimat är strategiska prioriteringar för oss. Vi bygger med fokus på människan och dessa offentliga miljöer är viktiga för oss. Tillsammans bidrar vi till en hållbar framtid, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.