Nyheter

Serneke bygger i nya stadsdelen Kongahälla i Kungälv

Serneke har tecknat entreprenadavtal med Riksbyggen om att bygga 99 lägenheter i Kongahälla-området i Kungälv. Ordersumman uppgår till 183 miljoner kronor.

Serneke fortsätter vara den dominerande entreprenören i den framväxande nya stadsdelen Kongahälla i Kungälv. Förutom Kongahälla Center, det nästan 40 000 kvadratmeter stora shoppingcentret som rymmer cirka 100 butiker och restauranger, har Serneke tidigare byggt totalt 284 lägenheter i området åt flera beställare.

Kv. Kaprifolen, som blir det fjärde projektet för Riksbyggen i Kongahälla-området, omfattar 99 lägenheter samt källare med garage i två våningar. Lägenheterna får varierande storlekar, från 1:or på 35 kvadratmeter till 5:or på 117 kvadratmeter. Huset byggs med en lägre del på sex våningar samt en högre på 14 våningar, som blir Kungälvs högsta hus. Projektet miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Det är särskilt tillfredsställande att vi får förtroende från Riksbyggen att bygga ett fjärde bostadsprojekt, av deras totalt planerade fem i det nya Kongahälla. Det vittnar om ett gott samarbete och att vi levererar en bra produkt, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke.

– Riksbyggen fortsätter sitt framgångsrika bostadsbyggande i Kungälv med den fjärde bostadsrättsföreningen. Brf Kaprifolen har ett fantastiskt läge vid parken och med nya Kongahälla Center och resecentrum bara något kvarter bort, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen.

Planerad byggstart för projektet är i starten av 2022 och bostäderna beräknas då stå klara i början av 2024.

Ordersumman om 183 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020.

Foto: TMRW – KUB Arkitekter