Nyheter

Bygglov klart för Järntorgsgatan X Brogatan i Röda Bryggan, Göteborg

I historiska kvarter, där Järntorgsgatan möter Brogatan, kommer Sverigehuset nu att uppföra tre hus med totalt 60 lägenheter. Hus där gestaltningen inspirerats av omgivningens historia och utseende och där bostäderna rönt ett sådant stort intresse att redan 20 av 60 lägenheter är bokade innan försäljningsstart.

– Vi är så glada att vi äntligen fått klartecken att bygga vårt bostadsprojekt ”Järntorgsgatan X Brogatan” i kvarter Röda Bryggan. I en gestaltning som tar det historiska in i framtiden på ett hållbart sätt och där utformning och materialval inspirerats av de många vackra husen i närmiljön. Vi hoppas att det här i framtiden kommer att bli en dynamisk knytpunkt för hela Göteborg, säger Anna Henriksson, VD på Sverigehuset.

Arkitekter bakom projektet är Semrén & Månsson och det är kvarterets ursprungliga plan som har fått styra utformningen till tre olika hus på tomten i varierande höjd. Där helheten skapas genom materialval, fasaddetaljer och den milda, harmoniska färgsättningen. Något som går igen i de 60 bostadsrätterna med varierande planlösning, med allt från yteffektiva ettor på 32 kvadratmeter upp till en femma på 148 kvadratmeter.

 Lägenheter där vackra klassiska materialval i ljusa toner med gråa kontraster skapar gedigen karaktär och stora ljusinsläpp med bland annat spanska och franska balkonger öppnar upp och ljussätter bostaden lite extra. I bottenvåningarna på husen skapar lokaler ett ökat liv i gatumiljön och en ökad trygghet.

 – Det har varit ett stort intresse för det här projektet, som genomförs i samarbete med GulinsFastigheter, en stabil och långsiktigt fastighetsägare som har ägt aktuell fastighet i många år. Redan innan vår egentliga försäljningsstart har vi fått 20 av de 60 lägenheterna bokade och vi har dessutom satt ett nytt Göteborgsrekord när det kommer till pris per kvadratmeter, vilket visar på ett stort intresse för det här projektet, avslutar Anna Henriksson.

Fakta Järntorgsgatan X Brogatan:

Byggstart: Q1, 2021 Planerad inflyttning: Q3, 2023

Total yta: 7 604 kvm  Bostadsyta: 4 189kvm

Bostadsform: Bostadsrätter   Antal lägenheter: 60 stycken 1-4 rum, från 32 -148 kvm.