Nyheter

Säljstart: HSB brf Esplanaden i Nya Hovås

Längs med Hovås Allé och med Krogabäcksparken som närmaste granne bygger HSB Göteborg brf Esplanaden. Nu startar försäljningen av 62 välplanerade lägenheter om 1 till 5 rum och kök med beräknad inflyttning i slutet av 2022.

Nya Hovås ligger söder om Göteborg och området är omgärdat av ett vackert naturreservat och med havet på cykelavstånd. Samtidigt som det tar en kvart med bil eller buss in till centrala Göteborg. HSB brf Esplanaden är ett av de sista bostadsprojekten i centrum av Nya Hovås.

– Det känns fantastiskt kul att säljstarta detta spännande projekt och fortsätta utveckla området. Här finns samma pulserande känsla som i stan, men med närhet till havet och naturens lugn precis utanför dörren, säger Sofie Esmyr, säljare på HSB Göteborg.

Bakom utformningen står Wingårdhs arkitekter som har varit måna om att ge huset en unik karaktär. Det märks inte minst på det varierande taklandskapet som kommer att ge hela kvarteret ett levande och dynamiskt uttryck. Byggnaderna har fasader som kombinerar tegel och trä vilket ska skapa en fin variation mot gatulivet på Hovås Allé. Projektet byggs hållbart för både människor och miljö och ska certifieras enligt miljömärkning Svanen.

Bostadsrättsföreningen får också en gemensamhetslokal som kombineras med övernattningsmöjlighet och en gemensam gård med utsikt mot Krogabäcksparken. Det kommer att finns parkering i källarplan och möjlighet till cykelförvaring på gården.

De flesta lägenheterna kommer att ha väl tilltagna balkonger eller uteplatser och några har till och med två. Balkongerna kommer kläs med träpanel som ska ge en känsla av att naturen följer med hela vägen in i lägenheterna.

– Husen i Nya Hovås, med sin spännande arkitektur,ligger i ett mycket bra läge med närhet till allt. Jag är övertygad om att brf Esplanadens välplanerade lägenheter med stora och lättmöblerade balkonger kommer att attrahera många och vi har redan på förhand märkt ett stort intresse för projektet, säger Sofie Esmyr.

Säljstart för HSB brf Esplanaden sker den 14 december för bosparare och medlemmar i HSB, därefter till övriga intressenter. Inflyttning planeras ske i slutet av 2022.

Läs mer  om:

HSB brf Esplanaden här.