Nyheter

Dreems Bostadsprojekt i Bergsäter färdigställs under 2021

Dreem arkitekters bostadsprojekt i Lunden, Bergsäter, färdigställs under 2021. Lunden är ett projekt för Cernera beläget i södra Borås, som består av ca 120 lägenheter och en förskola med 9 st. avdelningar.

Projektet ligger naturnära vid den lugna Backadalsstigen en dryg kilometer från centrala Borås och består av både bostadsrätter och hyresrätter. Lägenheterna varierar i storlek, från 1 RoK till 5 RoK, med en stor andel 3or.

De tre byggnaderna bildar tillsammans med det kuperade landskapet en trygg plats mellan sig som fungerar som gård både för förskolan och de boende.

Naturen är den röda tråden i projektet vilket exempelvis avspeglar sig i materialvalen, gårdsmiljön och närheten till den gröna utemiljön från de stora balkongerna.