Nyheter

150 nya studentlägenheter i Umeå

Lindbäcks har tecknat avtal Balticgruppen Bygg som för Fastighetsbolaget Campus X räkning bygger 157 studentlägenheter i den växande staden Umeå. Studentlägenheterna kommer att inrymmas i tre byggnader och stärker upp Umeå universitets boendekapacitet.

– Det känns jätteroligt att fortsätta samarbetet med Balticgruppen Bygg. Vi ser fram emot att bidra till att stärka Umeå som studentstad och vara med och utveckla området runt universitetet, säger David Sundström, affärsområdeschef Norr på Lindbäcks Bygg.

De tre huskropparna är två punkthus och ett lamellhus. Byggnaderna kommer att kännas igen i området, både arkitektoniskt och byggnadstekniskt, I tidigare etapper sedan 2016 har Lindbäcks Bygg medverkat i att bygga 777 små lägenheter till Campus X i samarbete med Balticgruppen Bygg. Majoriteten av de 157 nya studentlägenheterna är välplanerade ettor på 24 kvadratmeter, fullt utrustade med moderna kök och badrum. Byggstart för Lindbäcks del i entreprenaden startar i maj 2021 och lägenheterna planeras vara klara för inflytt i januari respektive juli 2022.

– Vi tycker samarbetet både med vår beställare som med Lindbäcks Bygg varit väldigt utvecklande, att förtäta befintligt bostadsområde med minimala ingrepp i naturen har möjliggjorts med den industriella byggtekniken. Att bygga husen i trä stämmer väl med vår och Campus X syn på hållbar utveckling i bostadsbyggandet, säger Thomas Persson, VD Balticgruppen Bygg.