Nyheter

Startskott för etapp 2 av HSB Björkalund i Norrköping

Startskottet för etapp 2 i Björkalund är nu taget och detta då försäljningen har gått så pass bra. Nu är man redan uppe i 20 förhandstecknade lägenheter vilket blir ett kvitto på att lägenheterna som produceras i nya stadsdelen Björkalund är eftertraktade. 

HSB har ett internt försäljningskrav om 30% innan spaden sätts i backen så det är riktigt roligt att nu kunna starta etapp 2 redan innan ettorna ens flyttat in och Åhlin & Ekeroth som kommer bygga även denna etapp kan bara byta sida av gatan.

HSB Brf Björkalund 2 innefattar 45 lägenheter om 1-4 r o k och är en kopia av Björkalund 1 som tillsammans sedan kommer bilda entrén in till Björkalund i södra delen av Vrinnevi.

På tomten HSB nu ska bygga är det ett berg idag och det är därför symboliskt svårt att sätta spaden i backen där. Istället fick Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande och Ander Lago förbundsordförande för HSB och numera även ordförande i HSB Östa symbolisera spadtaget med att skruva i en skruv i en bit KL-trä som husen byggs utav.